Stadsresa till Malaga?


Planerar du en stadsresa till Málaga snart? Med dessa tips vet du allt om staden på nolltid. Du kommer också att få användbara länkar till ännu mer information. På så sätt är du väl förberedd på vägen!

Du kan gå oförberedd och sedan har du en fantastisk stadsresa. Du får dock ut det mesta om du läser på lite. Kolla till exempel dessa Málaga-tips. Efter att ha läst den här artikeln vet du exakt vart du ska gå, vad du ska göra och vad du inte får missa. Som bonus ger vi även bra hotelltips för en stadsresa i Málaga.

Var ligger Malaga?

Málaga ligger på södra spanska Costa de Sol. Faktum är att alla som reser med flyg till Costa del Sol kommer till den spanska staden, för det är där flygplatsen ligger.

Det är bara så synd att många bara ser staden som en ankomstplats och sedan reser direkt till till exempel Fuengirola, Torremolinos och Marbella. Och det samtidigt som Málaga är perfekt för en stadsresa och till och med en semester i solen.

Vad är Malaga känt för?

Stadsresor Málaga tips Och det är kanske hela poängen med att folk snabbt hoppar över Málaga; många människor har helt enkelt inte en bild av staden som du har av till exempel Paris, Barcelona och Rom.

Låt oss måla den bilden åt dig! För oss är en stadsresa i Málaga att rekommendera av flera anledningar. Staden är kompakt; du går från väst till öst på cirka 20 minuter. Och tack vare en lång historia hittar du mycket kultur.

Sist men inte minst: tack vare sitt läge på Costa del Sol kan du enkelt kombinera stad och strand här. Stadsstranden La Malagueta kan nås till fots från den historiska stadskärnan.

Se & gör i Málaga: de ultimata tipsen

Under en 3-, 4- eller 5-dagars stadsresa i Málaga behöver du verkligen inte ha tråkigt. Staden är full av vackra byggnader, platser att koppla av och museer.

Vi har listat de ultimata tipsen för en stadsresa i Málaga åt dig:

Om vi ​​ska nämna en topp 3 sevärdheter så är de Alcazaba, Castillo de Gibralfaro och katedralen. Se till att boka en rundtur i det senare, för då kan du ta dig upp på taket och bjudas på den bästa utsikten över staden.

Den spanska staden är inte bara färgstark på grund av de många vackra byggnaderna och palmerna, utan också på grund av gatukonsten i Málaga. Du hittar det mesta av konstverken i stadsdelarna Soho och Lagunillas.

Vill du kombinera stad och strand? Den tidigare nämnda La Malagueta är inte den enda stranden i stan. Vi har listat de vackraste stränderna i Málaga åt dig. Fler sevärdheter i Malaga.

Kollektivtrafik i Málaga

Stadsresa Málaga tips: cyklingDu kan enkelt ta dig runt i Málaga med stadsbuss, men mycket rättvist; chansen att detta är nödvändigt är mycket liten.

För staden är som sagt kompakt och man kan ta sig runt mycket till fots. Och om du vill upptäcka en lite längre strand rekommenderar vi att du hyr en cykel.

Att hyra en cykel är särskilt trevligt om du vill se mer än den historiska stadskärnan. Du kan enkelt besöka fiskedistrikten och stränderna utanför staden med cykel. Och ta dig sedan tid att äta färsk fisk på någon av de många restaurangerna.

När är bästa tiden att resa till Malaga?

En stadsresa till Málaga är alltid möjlig. På grund av sitt södra läge är det sällan riktigt kallt på vintrarna, det fryser nästan aldrig. Ytterligare förmån; det är mycket tystare under vintermånaderna.

På sommaren kan kvicksilvret stiga över 30 ˚C. Då rekommenderas ett hotell med pool eller ett besök på stranden. Och för La Malagueta behöver du inte gå för långt i värmen. Så trevligt!

För oss är månaderna maj och oktober de bästa restiderna för en stadsresa i Málaga. Du kan räkna med behagliga temperaturer på runt 23˚C. Tycker du att det är för varmt? Under månaderna mars, april och november kan kvicksilvret stiga till cirka 20˚C. Perfekt för en aktiv stadsresa!

Fler tips för en stadsresa i Málaga

Till sist; några extra Málaga-tips för att verkligen få ut det mesta av din stadsresa:

Behöver du en stunds vila? I Málaga lämpar sig Paseo del Parque väl till detta, tack vare de många skuggiga platserna. Det är också platsen där de äldre Malagueños gärna samlas.

En eftermiddag med shopping? Förutom butikerna utspridda i den historiska stadskärnan kan du också besöka en av de många butikerna på boulevarden Muello Uno. Detta område garanterar 14 000 m² shoppingnöje.

Väljer du en längre stadsresa? Hyr sedan en bil för att upptäcka området. Från staden kan du besöka Ronda, Marbella, Mijas, Nerja och Frigiliana.

Spanien utflykter