De 3 vackraste stränderna på Costa Brava


Med ett namn som Costa Brava ('vilda kust') är det oundvikligt att stränderna i detta kustområde i Spanien kommer att producera vackra bilder. Du hittar höga klippor, små fiskebyar och paradisstränder från gränsen till Frankrike hela vägen till Blanes. Vill du veta var du ska lägga din handduk bäst? Vi ger dig de tre bästa vackra stränderna på Costa Brava.


1. Platja de LlaFranc (i Llafranc, Girona)

Om du gillar att ha allt nära varandra, då är stranden Platja de LlaFranc i Girona perfekt. Denna söta by har en fin sandstrand och ett vackert, klart hav. Det är omgivet av natur och har ett mysigt centrum mittemot stranden. Där hittar du många butiker och barer. Det finns också en hamn med många båtar där du kan förtöja dig eller hyra en båt.


Badvakter håller stenkoll på stranden och det finns duschar och toaletter på gångavstånd. Mycket trevligt. Vill du vara aktiv? Gå sedan med på en vattensportaktivitet eller upptäck de mindre tillgängliga områdena vid den omgivande kusten till fots. Du når enkelt Platja de LlaFranc till fots, men också med cykel, bil, buss eller båt. Är du inte så mobil? Använd då den speciella väg som har skapats för personer med nedsatt rörlighet.


2. Cala de la Fosca (i Palamos, Girona)

På stranden Cala de la Fosca, också i Girona, hittar du en av de vackraste stränderna på Costa Brava. Denna vackra gyllene sandstrand är uppdelad i två delar av en sten. Den är gömd i en av Costa Bravas vackraste vikar och havsvattnet har en vacker azurblå färg. Besök också omedelbart det gamla slottet San Esteve de Mar som står på ena sidan av stranden. Å andra sidan har man från utsiktsplatsen Mirador del Cap Gros en fin utsikt över hela stranden.


Det finns mycket att göra på stranden, som vindsurfing, segling och snorkling. Eller besök hamnen runt 17.00 för att se fiskarna lasta av sin fisk och skaldjur. Gå också ut i Palamós vackra omgivningar, där finns också mycket att se. Om du reser med barn är Cala de la Fosca ett trevligt ställe. Där sluttar stranden mycket långsamt ner i havet. Du kan promenera till stranden från centrum. Kommer du lite längre ifrån är även cykel, bil och buss ett bra alternativ. Eller förtöj din egen båt.


3. Cala del Pi (i Platja d'Aro, Girona)

Letar du efter en av de lugna stränderna på Costa Brava? Då är du på rätt plats vid Cala del Pi, en av de vackra små vikarna på Costa Brava. Detta är den nordligaste spetsen av stranden Platja d'Aro i Gerona. Denna vackra vik intill Hotel del Pi är inte särskilt känd, men definitivt värd ett besök. Det är verkligen ett paradis med en liten sandstrand 15 meter bred och 65 meter lång. Du simmar härifrån till en liten klippö. Se till att ta med ditt snorkelset, undervattensvärlden är vacker att se här.


Cala del Pi är den vackraste stranden på Costa Brava om du letar efter äkta Spanien. Det finns många lokalbefolkning och det finns ingen massturism. Observera att du måste gå ner för några trappor för att komma till stranden. Eftersom stranden sluttar svagt är den fortfarande lång lång och därför väldigt trevlig för barn. Gå längre in i landet medan du är där. Du är omgiven av vackra klippor och vacker grönska. Kommer du med bil? Du kan parkera gratis på Cala del Pi.


Cala del Pi är en idyllisk vik på Costa Brava

Kan du inte vänta med att vara på en av de vackraste stränderna på Costa Brava i Spanien? Boka ditt flyg nu inklusive boende på Sunweb.

Spanien utflykter