7x de vackraste platserna på Teneriffa


Teneriffa kallas också för den eviga vårens ö. Detta gör det till ett perfekt semestermål 365 dagar om året. Tack vare det behagliga klimatet med milda vintrar och varma somrar kan du lägga ner din handduk på de olika stränderna året runt. Men förutom att sola och bada rekommenderar vi även att du upptäcker den vackra naturen och de vackraste byarna på Teneriffa.


Vilka är de 7 vackraste platserna på Teneriffa?

Pico del Teide

Los Gigantes

Masca

Anagabergen

Teno Rural Park

Pyramiderna i Güímar

De vackraste byarna på Teneriffa


1. Pico del Teide

Symbolen för Teneriffa är Pico del Teide. Med sina 3718 meter är det den högsta bergstoppen i Spanien. Från Pico har du en fantastisk utsikt över Teneriffa och de omgivande öarna. Under perioden november till april är bergstoppen täckt av snö. Namnet Teneriffa betyder egentligen "vitt berg". Om du vill ta dig hela vägen till toppen av Teide, ta linbanan som tar dig upp. Letar du fortfarande efter en sportig utmaning? Ta sedan på dig promenadskorna och ge dig ut på en upptäcktsresa i detta unika naturreservat. Det finns flera vackra vandringar att göra där du är helt ett med naturen!


2. Los Gigantes

Los Gigantes är en av de mest pittoreska byarna på Teneriffa, med Acantilados de los Gigantes i bakgrunden, en imponerande klippvägg som utgör en del av de gamla Tenobergen. Förutom en spektakulär utsikt hittar du här även mysiga restauranger, en lavastrand och en hamn. I denna hamn i Acantilados kan du boka en båttur för att se klipporna på nära håll och vem vet, kanske du ser en delfin eller en val! Älskare av undervattensvärlden kan också unna sig här. Vid bergväggen är det på sina ställen upp till 30 meter djupt och kryllar av olika fiskar, koraller och alger. Och för de rutinerade dykarna är det till och med möjligt att göra ett natt- eller vrakdyk!


3. Mask

Masca kan också räknas som en av de vackraste platserna på Teneriffa. Det är en vacker, pittoresk by vid foten av Tenobergen på västra delen av ön. De flesta som besöker Masca kommer för den imponerande Barranco de Masca, eller Masca Gorge. Från Masca kan du ta en tre till fyra timmars vandringstur genom Barranco de Masca. Du går nerför på slingrande, obanade stigar längs molnhöga klippväggar som är hundratals meter höga. Bra promenadskor är definitivt ett måste här! I slutet av promenaden kommer du att belönas med en lavastrand där du kan ta ett svalkande dopp i havet.


4. Anagabergen

På nordöstra Teneriffa hittar du ett överraskande grönt bergsområde. Anagabergen som ligger där är hem för öns djungelliknande skogar, där du kan gå vilse i den tomteliknande miljön med lagerskogar, enbärsskogar, ormbunkar, ljung och örter. Åsnan är fortfarande ett viktigt transportmedel i detta område. I bergsområdet ligger byn Taganana med sina vita hus som kontrasterar fint mot de gröna omgivningarna. El Bailadero erbjuder en mycket fin utsiktspunkt på de orörda stränderna och klipporna som sticker ut från vattnet några meter från kusten.


5. Teno Rural Park

Parque Rural de Teno (Teno Landscape Park) är faktiskt en ö. Denna bergskedja, som är högre än 1 300 meter, täcker hela den västra spetsen av ön Teneriffa och är nästan helt omgiven av havet. Teno var från början en liten avskild ö som senare tillsammans med andra öar bildade den ö som numera heter Teneriffa. Ett stort antal – ofta endemiska – växter, många fåglar och fjärilar lever i detta paradis. Arkitekturen och speciella seder har också bevarats här, som inte eller knappast finns på Teneriffa av semesterorter och massturism.


6. Pyramiderna i Güímar


Pyramider på Teneriffa? Självklart! Okej, de kanske inte är lika imponerande som de egyptiska pyramiderna, men dessa strukturer är lika imponerande. Liksom pyramiderna i Egypten är Güímars pyramid höljda i mystik. Av vem och varför byggdes de? Historiker och arkeologer är förvirrade. De terrasserade pyramiderna i Güímar är byggda av lavastenar. Lavastenen kommer inte från den här delen av Teneriffa. Var kom den ifrån och hur kom stenarna hit? Gå nu och leta efter svaret själv i parken, museet och på utställningen. Dessutom är ett besök på Jardín Venenoso definitivt värt det. Detta är en trädgård med mer än 70 arter av giftiga och till och med dödliga växter.


7. De vackraste byarna på Teneriffa

Med så mycket naturskönhet skulle du nästan glömma att Teneriffa också har mycket vackra byar och städer. Utöver de tidigare nämnda byarna Masca och Taganana har Teneriffa många fler trevliga platser som är värda ett besök. Garachico är kanske den mest karakteristiska byn på Teneriffa.

Det ligger på en idyllisk plats på norra kusten där de vita husen med orange tak kontrasterar vackert mot det klarblå havsvattnet. En underbar plats att promenera genom och njuta av det lokala köket på en terrass. Se till att ta med dig simutrustning! Ett vulkanutbrott för länge sedan skapade naturliga pooler mellan lavastenarna. En speciell plats för ett uppfriskande dopp!

Spanien utflykter