Málagas måsten

Málaga, även känt som söderns Barcelona, ​​blir mer populärt för varje dag! Och det är inte utan anledning. Du kan perfekt kombinera sol och strand med att besöka kulturella attraktioner. Málaga huserar även trendiga restauranger och butiker. Den har allt!

Málaga i korthet

Málaga kan och bör ännu inte konkurrera med stora pojkar som Madrid, Barcelona, ​​Valencia och Sevilla, men en liten pojke är minst av alla. Badorten på Costa del Sol erbjuder den perfekta blandningen av sol och kultur i ett kompakt område. Du kan därför se och göra mycket på kort tid.

Vad kan du se? I den här artikeln listar vi de viktigaste sevärdheterna i Málaga. Alla måste-se under ett första besök i den spanska staden.

En titt in i Pablo Picassos rötter

Sevärdheter Málaga: PicassoMálaga är födelseplatsen för konstnären Pablo Picasso. Det är därför inte förvånande att ett museum om denna mästare finns i Málaga. Det ligger i Buenavista Palace, ett vackert 1500-talspalats byggt på ruinerna av ett tidigare palats, Nasridpalatset.

Invigningen av Museo Picasso Málaga ägde rum 2003, när familjen var generös nog att göra privata föremål tillgängliga. Sedan dess har det varit värd för mer än 3,5 miljoner nyfikna semesterfirare.

Det råder ingen brist på andra museer i Málaga heller. Du hittar bland annat provinsens konstmuseum och provinsens arkeologiska museum. I Museo de Arte Flamenco kommer du att lära dig mer om flamencons förföriska men stolta dans. Automuseum är för tuffa killar!

Moriska "överlevande" Alcazaba & Castillo de Gibralfaro

Sevärdheter Málaga: Alcazaba En av de bäst bevarade moriska fästningarna i Spanien är Alcazaba. Och den ligger i Málaga! Fästningen byggdes på 800-talet och byggdes ut runt 1000-talet. Det försvarades från det medföljande och något högre slottet, Castillo de Gibralfaro. Detta är så väl skyddat och underhållet att det är känt som ett av de bäst bevarade moriska slotten.

Det man tydligt kan se i fortet är de arabiska influenserna från det moriska styret. Den kännetecknas av rikt dekorerade valv och arabiska karaktärer och figurer. Och då och då ser man en konstig anka i bettet. Till exempel i form av romerska kolonner. Dessa är från Teatro Romano.

Och med det kommer vi direkt till en av Málagas viktigaste sevärdheter. Denna teater upptäcktes först på 1900-talet, efter att den begravdes under sten och spillror under byggandet av Alcazaba och Castillo de Gibralfaro. Det tog cirka 30 år att återställa den så bra som möjligt. Men det fungerade förstås inte i sin helhet, eftersom en del av teatern användes i fortet.

Malaga katedral

Sevärdheter Malaga: katedral Spanska städer och katedraler, de går hand i hand. Likaså i Malaga! Málagas katedral är ett av de mest dominerande och slående landmärkena i den spanska staden.

Málagas katedral, vars konstruktion startade på 1500-talet, tog cirka 250 år. Detta gör det till en blandning av olika arkitektoniska stilar. Från gotik till barock och om man tittar noga kan man även se detaljer från renässansen. Katedralen har flera höjdpunkter, i synnerhet orgeln från 1871. Enligt musiker och experter är orgeln fantastisk i klangen.

Malaga-katedralen har ett liknande problem som Sagrada Família i Barcelona; byggandet avbröts regelbundet på grund av penningproblem. Faktum är att en del fortfarande är oavslutad. Denna del av katedralen har därför lämpligen fått smeknamnet La Manquita Catedral de Málaga.

Gå in i tjurfäktningsarenan från Plaza de Toros de La Malagueta

Redan 1874 lades de första stenarna till Málagas tjurfäktningsarena, Plaza de Toros de La Malagueta. Två år senare kunde den ta emot cirka 14 000 åskådare. Byggnaden är byggd i Neo-Mudéjar-stil och har moriska influenser. En speciell byggnad!

Du kan besöka tjurfäktningsarenan och lära dig mer om tjurfäktningstraditionen på museet, El Museo Taurino Antonio Ordoñez. Museet är uppkallat efter den legendariske tjurfäktaren Antonio Ordoñez från Ronda. Han tävlade med mer än 3 000 tjurar!

Plaza del Obispo, Málagas livliga torg

Framför katedralen hittar du det stämningsfulla men livliga torget Plaza del Obispo, eller biskopstorget. Mitt på detta torg hittar du en vacker fontän från 1785. Trots att torget har renoverats flera gånger har den lyckats behålla den nostalgiska och koloniala atmosfären. När det är fint väder – och det är mycket i Málaga – kan du slå dig ner på en av terrasserna.

Fler saker att göra i Málaga

Vill du fly stadens rörelse? Paseo de España, även kallad Parque de Málaga, har varit Málagas viloplats sedan 1897. Parken präglas av palmer, exotiska växter och historiska byggnader.

Vad är en spansk stad utan en täckt marknad? I Málaga hittar du inte mindre än två. I den större och mer trafikerade Mercado Atarazanas handlar du mellan Malagueños och turister. Om du besöker Mercado de Salamanca, som ligger i utkanten av centrum, kommer du främst att vara bland lokalbefolkningen. Denna marknad är ännu mer autentisk.

Málagas största shoppinggata är Calle Marqués de Larios, förkortat Calle Larios. Denna bilfria shoppinggata ligger i Málagas historiska hjärta och är hem för många välkända butiker som Desigual, Mango och Zara. 

Spanien utflykter