Kylning på Costa del Sol! Málagas vackraste stränder

 Vi flyger massvis till Málaga och reser som galningar till badorter som Fuengirola, Torremolinos och Marbella. Men varför inte stanna i själva staden? Förutom en god dos kultur i den historiska stadskärnan erbjuder Málaga de vackraste stränderna. Dags att kolla upp dem!

Málaga i korthet

När det kommer till spanska städer är Málaga helt klart en underdog. Och det samtidigt som många semesterfirare – inklusive jag själv – återvänder från staden i kärlek. Staden erbjuder den perfekta balansen mellan kultur, god mat, shopping och stränder. Och det senare är mer än välkommet; på Costa del Sol skiner solen i genomsnitt 300 dagar om året.

På morgonen, när det fortfarande är relativt svalt, kan du bestiga Gibralfaros borg eller upptäcka Alcazaba. Efteråt äter du lunch på den moderna boulevarden Muelle Uno, och sedan ploppar du ner på en av stadens stränder. På kvällen äter du med utsikt över den imponerande katedralen. En mångsidig semester pur sang!

En titt på La Malagueta

Vackraste stränderna Málaga: Malagueta Stranden som ligger närmast centrum och därför den mest trafikerade och populäraste är La Malagueta. Denna strand – även kallad Playa de La Malagueta – är älskad av både lokalbefolkningen och turister. Havsvattnet är av god kvalitet och stranden är ren; en välförtjänt Blå Flagg-sigill för denna strand!

Det finns solstolar och söta parasoller med halmtak för att koppla av i solen, men du kan också ta ett dopp i vattnet eller spela en omgång beachvolleyboll. Eller vad sägs om massage? Massörer går runt på stranden och om du vill tar de väl hand om dig.

Dryckesförsäljare går regelbundet förbi din säng, så att du inte ens behöver gå upp. Men om du går upp, gå för färska sardiner på en av chiringuitos. Det här är de typiska spanska strandbarerna som du hittar på kanten av stranden. De kostar bara några euro, men är gudomliga.

Den mest kända platsen i La Malagueta är "sandbokstäverna" som tillsammans bildar namnet på stranden. Det är kanske en av de mest fotograferade "sevärdheterna" i staden.

En cykeltur längs Málagas stränder

Málagas vackraste stränder: PedraglejoDär La Malagueta ligger direkt nära staden, gäller detta inte de andra stränderna i och runt Málaga. Du kan använda bussen och köpa en returbiljett för nästan ingenting, det är roligare att hyra en cykel.

Det finns en lång boulevard längs kusten. Cyklar du österut kommer du till små fiskedistrikt som Pedregalejo och El Palo. De färgglada fiskarhusen är charmiga, men (cocktail)tälten på de små och trevligare stränderna är ännu trevligare. Stränderna – som egentligen består av alla små vikar – är en trevlig tillflyktsort på helgerna för lokalbefolkningen som vill fly stadens liv.

Chiringuitos är ännu trevligare här än på La Malagueta och fisken verkar fortfarande smaka gott. Fisken – och du har ett större utbud än bara sardiner – grillas ofta på en träbåt. Helt i stil!

La Misericordia, populär bland lokalbefolkningen

De flesta semesterfirare håller sig till La Malagueta eller reser till de tidigare nämnda stränderna öster om staden. På västkusten hittar du dock en av Málagas längsta stränder, Playa de la Misericordia.

Ingen brist på faciliteter; på den intilliggande boulevarden Paseo Maritimo Antonio Banderas hittar du flera restauranger och för de minsta finns lekredskap. Det finns till och med en liten vattenpark i slutet av strandpromenaden!

Ännu vackrare stränder i Málaga

Vackraste stränderna Málaga: Banos del Carmen Vem går för småskalighet och äkthet är bäst att gå till Baños del Carmen. Du hittade en gång en paviljong, brygga, restaurang och Málagas första tennisbanor här. Den förföll, men renoverades igen. Du hittar nu restaurang El Belneario (rekommenderas starkt!) och en liten strand. Från stranden har du en vacker utsikt över staden, speciellt vid solnedgången.

Faciliteterna är få och långt emellan, men Peñon del Cuervo är populär, särskilt bland unga Malagueños och turister. Det är regelbundna fester, där alla tar med egen dryck och dryck. Namnet - översatt "Rock of the Raven" - har denna strand att tacka för den 12 meter höga klippan framför kusten.

Spanien utflykter