Oropesa del Mar by på Costa del Azahar

Oropesa de Mar är en typisk medelhavskustby i provinsen Castellón, på Costa del Azahar. De långa sandstränderna förstör soldyrkare och barnfamiljer. Du hittar inte bara stränder här utan också stenar omgivna av tallar och medelhavsvegetation. Monte Bobalar är perfekt för långa promenader eller tröttande mountainbike-turer. Det finns gott om vattensporter i Oropesa de Mar förresten. Vindsurfing, vattenskidor, segling, sportfiske och dykning är bara några av erbjudandena. Du kan också åka ridning, go-kart och golf här.

Landskapet i Oropesa är utan tvekan varierat. Promenera genom det gamla kvarteret med sina smala gator som leder till ruinerna av de gamla stadsmuren och slottet, som går tillbaka till arabernas tid. Precis som i de flesta spanska städer har Oropesa också regelbundna fester. Den 23 juni firas San Juan-festivalen på stranden på natten. Och den 25 juli är det San Jaimes tur, vilket är ytterligare en anledning till en hel vecka full av festligheter. Gourmeter får munnen vatten med de läckra rätterna, men paellaen är och förblir den absoluta vinnaren! På kvällen kan du roa dig på en lugn terrass eller gå ut i barerna eller diskoteken.

Oropesa del Mar är verkligen ett fall där du inte vill bedöma en bok utifrån omslaget. Den södra delen är den vackra gamla delen av staden, som du definitivt vill omfamna. Oropesa i provinsen Castellon är en skarp jämförelse - mellan gammalt och nytt, mellan utmärkt hantverk och moderna arkitektoniska stilar. Som ett resultat kommer denna Orange Blossom kuststad att tilltala många olika typer av semesterfirare.

Det kan vara ett mycket eftertraktat semestermål för dig som vill ha ett enkelt val för en familjesemester i en kuststad där allt är inom räckhåll, men Oropesas gamla stad - kan vara en härlig destination för dem som gillar att vara romantiskt involverade fördjupa sig i gator där väggarna väntar på att berätta historier.

Oropesa del Mar har vuxit runt sin vik, med ett bra urval av stränder och vikar, en modern turistinfrastruktur och detta vackra, välbevarade gamla kvarter. Det är en av Castellons mest utvecklade badorter, om inte den mest. Själva staden är dock historisk med några intressanta monument att se, särskilt ruinerna av det arabiska slottet och Torre del Rey *, och det är naturligtvis också precis vid kanten av naturparken El Prat de Cabanes. På grund av det stora antalet lägenheter och hotell kan det vara livligare under högsäsongen än i vissa andra städer, men jämfört med flera orter på Costa del Sol är det fortfarande väldigt tyst.

* La Torre del Rey Oropesa del Mar - Tornet för kungen Oropesa del Mar. Det byggdes ursprungligen 1413 på order av kung Fernando I av Antequera, men arbetet fortsatte och det slutfördes faktiskt på 1500-talet. Det är ett stort försvarsmonument i ett renässansstorn, det är mycket viktigt, också för att det fortfarande är i så gott skick. Estetiskt är stilen en unik balans mellan 1500-talet och militär arkitektur.

Kyrkor: Iglesia de la Virgen de la Paciencia - Patientens jungfru kyrka

Beläget i det gamla kvarteret har 1700-talskyrkan några vackra Alcora-plattor. Kyrkan i sig består helt enkelt av ett skepp och sidokapell. Det är också hem för en viktig 1500-talsmålning, som nästan förstördes efter en piratattack 1619. Emellertid betalade Earl av Cervellon för att den noggrant återställdes.

Nöjesparker

Mundo Fantasia - Fantasy World - Marina d'Or Resort, Oropesa del Mar

Detta är en fantastisk temapark för barn, med massor av åkattraktioner, en medeltida mur runt den och stora figurer som dekorerar den.

Aventura d'Or Parc Tematica - Gold Adventure Theme Park - Marina d'Or Resort, Oropesa del Mar

Också på Marina d'Or Resort är detta den perfekta platsen för både små och äldre barn! Det är öppet under högsäsongen i juli och augusti samt påskveckan. Glöm barnen, bara skojar ... och gå på den gigantiska rutschbanan. Det finns en fyrhjuling, en stenvägg och mycket mer.

Aquarama Benicassim avstånd 10 km

Aquarama är en vattenpark som erbjuder en rad onlinekombinationer, så om du planerar att gå, överväga att boka online.

Jardín de Papagayo 51 km bort

Ligger på vägen mellan Peñiscola och Benicarlo hittar du Jardín del Papagayo, som är hem för mer än 50 olika papegojor, liksom några känguruer! 

Spanien utflykter