Fuengirola 2021

Den moriska borgen Sohail, ligger på en kulle ovanför Fuengirola och markerar entrén till en av Costa del Sols mest populära semesterorter i Spanien. Fuengirola ligger på södra delen av spanska kusten, ca 35 km från Malaga. Staden, som på sin tid var en blygsam fiskeby, är nu en blomstrande semesterort vars stämningsfulla stadsliv och underbar sandstrand varje år lockar massor av besökare.

Fuengirola har fått smeknamnet "Den vita staden", vilket refererar till de många vitkalkade husen som dominerar stadsbilden. Över hela staden möts du av mysiga torg med kaféer och restauranger, och i de smala gatorna kan du utforska stadens många butiker. Här kan du köpa allt från internationella varumärken till lokala delikatesser. Det rekommenderas också att besöka stadens marknad som hålls varje tisdag. Fuengirola erbjuder många mysiga familjeaktiviteter. Till exempel stadens zoo eller Aqua Mijas, stadens stora äventyrsbad. Från Fuengirola är det inte långt till den lyxiga staden Marbella i väst som kantas av lyxiga hotell och restauranger och den festliga semesteroasen Torremolinos i öst.

Fuengirolas största attraktion är dess underbar sandstrand. Den fina stranden stäcker sig över 7 km, och denna långgrunda vattnet gör den speciellt populär bland barnfamiljer. Barnen kan plaska runt i det grunda vattnet och samla stenar eller bygga sandslott medan de vuxna kan njuta av en paus i solen på en solstol, som kan hyras på stranden. Ska det vara lite mer spänning, så har stranden ett brett utbud av vattensporter. Så om du vill ta en båttur längs stranden i en trampbåt eller gasa iväg på en jetski, har du möjlighet att göra det på stranden i Fuengirola. Längs stranden löper en strandpromenad där du kan promenera bland palmer eller sitta på en terrass och njuta av utsikten över havet.

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Costa del Sol. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Via en vacker rutt genom bergen kör vi till Ronda, Spaniens näst äldsta stad. Efter ett kort stopp på vägen besöker vi Rondas katedral med romerska, arabiska och gotiska influenser samt det moriska palatset. På utflykten får du även se den antika arabiska stadsmuren, Spaniens äldsta arena och Tajo-promenaden. Självklart har du också tid att upptäcka staden själv.

Granada är en av Spaniens vackraste städer och är definitivt värt ett besök. Granada är känd som universitetsstad, en perfekt stad för shopping och en stad med många kulturella sevärdheter. Den mest kända är Alhambra från 1400-talet. Detta kungliga palats är ett exempel på den hisnande mauriska arkitekturen. Slottet är ett typiskt islamiskt palats med olika gårdar med vackra fontäner. Från militäranläggningen har du en fantastisk utsikt över staden. Efter det finns det tid för en promenad genom det mysiga Albaicin-distriktet med smala gator och vackra hus. Därefter kan du koppla av på en av de många uteserveringarna.

Sevilla anses vara en av Spaniens vackraste städer. Under resan besöker du denna stad under ledning av en guide. Bland annat passerar vi Marie Luisa Park med vackra fontäner och byggnader, katedralen i Giralda, det gyllene tornet och det judiska kvarteret i Sevilla, Santa Cruz. Santa Cruz är ett grannskap som består av smala gator och vackra torg.

Gibraltar är en lite bit av England på den spanska kusten. I Gibraltar kan du välja mellan tre olika alternativ. 1. Under Gibraltars shoppingresa kommer du att ta en stor buss till Gibraltar. Bussen parkeras på den stora parkeringsplatsen och därifrån är det cirka 5 minuters promenad till shoppinggatan. På shoppinggatan finns många affärer med bland annat kläder, parfym och tobak. Här handlar du skattefritt vilket gör priserna överkomliga. 2. Du kan också välja att göra en rundtur på Gibraltar. Du kommer då att besöka klippan under ledning av en lokal guide. Första stoppet är vid utkikspunkten där du kan se Afrika. Sedan fortsätter vi till grottorna och till sist Apenstenen. 2. Det finns också en båttur där du kan uppleva delfiner. Efter båtturen finns även tid att besöka shoppinggatan. 

Spanien utflykter