Jesús livliga by på Ibiza

Jesús är en livlig by nära Talamanca, mycket populär bland öborna, med ett stort urval av restauranger och barer. Jesús ligger strax utanför Ibiza stad, bara fem minuter från den berömda Club Pacha. Aldrig hört talas om? Det är en riktigt trevlig by, perfekt för promenader och utforskningar.

Vi har listat några av höjdpunkterna på denna livliga plats, men du kan också bara promenera nerför huvudgatan som går genom hela byn och upptäcka de många härliga kaféerna, butikerna och barerna som skapar en livlig och inbjudande atmosfär.

Bar och restaurang Bon Lloc

Denna bar är ett känt namn på Ibiza och samtidigt säkert en av de äldsta restaurangerna på ön. Bon Lloc ligger precis vid byns huvudkorsning, precis framför kyrkan. En mysig, täckt terrass sträcker sig över hela dess längd, varifrån du kan titta på liv och rörelse. Den avslappnade, familjära atmosfären lockar en lokal publik hela året.

Maten är traditionell spansk, utan krusiduller, läckra huvudrätter och tapas serveras med en iskall öl. Baren är en uppfriskande motsvarighet till glamouren hos många andra, vanligtvis dyrare, Ibiza-restauranger. På sommaren samlas klubbar som återvänder till norra delen av ön här till frukost efter festen innan de återvänder hem.

Insiderinformation: Bon Lloc är känd över hela ön för sin utsökta stekt kyckling. Mycket bra kvalitet för lite pengar och oroa dig inte, alla äter det här med fingrarna!

S'Estanyol strand

Cirka 5 minuters bilresa från Jesús ligger den vackra, något avskilda stranden i S'Estanyol. En liten vik med skuggiga tallar och kristallklart vatten. Att vara utanför turistvägarna är stranden aldrig överfull, inte ens under högsäsong. En gångväg i trä leder direkt ut i havet, det finns stenar runt dig, och du inser snart att detta är en riktig pärla!

Fiesta de Jesus

Den 8 september äger den årliga festivalen för stadens skyddshelgon Fiesta de Jesús rum i Jesús kyrka. Runt den vackra Nostra Mare De Jesús-kyrkan finns en heldagsparad med musik efter mässan och evenemang på kyrkans torg. Frukt erbjuds till Jungfru Jesu, plus levande musik och en gatufestival. Det är ett unikt tillfälle att uppleva öns traditioner och beundra den berömda altartavlan, som består av 25 målade paneler från 1500-talet.

Insiderinformation: Fyrverkerierna på kvällen är ganska imponerande och kan också beundras på avstånd. Denna dag garanterar kul och underhållning för hela familjen.

Carneceria JR - den lokala slaktaren

Den lokala slaktaren är verkligen värt att nämna. Med mer än 50 års erfarenhet av köttbearbetning förstår de lokala experterna sin handel mycket bra: korvprodukterna är ojämförligt goda och köttet är ömt och av bästa kvalitet.

Insiderinformation: Den som organiserar en grill och vill få poäng med de bästa grillade produkterna bör shoppa i Jesús. Detsamma gäller för en picknick på stranden, förstås, eftersom skinkan också är utmärkt här. Ekologiska ägg, foie gras och ett utsökt urval av champagner lockar också kockar, hotellägare och hobbykockar som gillar att shoppa i Jesús.

Så det finns verkligen mycket att säga för att lämna semesterorterna och upptäcka byarna på ön. De vackra husen och den stora känslan av samhörighet gör Jesús till ett populärt utflyktsmål. Du kan hitta boende i Nuestra Señora de Jesus här.

Spanien utflykter