Colmenar och Montes de Málaga Andalusien semester

Colmenar är en vacker by ligger vid norra kanten av Malaga bergen (Montes de Málaga) och ligger som en inkörsport till norra Axarquía från Antequera området.

Vid 700 m över havet har byn cirka 3,500 invånare.
Colmenar är huvudstaden i La Axarquía-regionen. Myrorna kallade detta område Ash-Sharquia, östra delen, på grund av sin östra plats i förhållande till Málaga. De etablerade här de vita byarna, byggda slott, befästningar och moskéer, arbetade marken och byggde en infrastruktur för att bevattna. Myrans inflytande i Axarquía kan fortfarande hittas överallt i kulturen, språket och de typiska byggnaderna i de 31 kommuner som räknar regionen.

historia:
Byn var på en av de viktiga gamla vägarna som kopplade Axarquía med Guadalhorce dalområden. Byn i sig är dock yngre. Det är inte en defensiv bergsby, den ligger i dalen. Det grundades efter den katolska rekonstruktionen av morarna i slutet av 15-talet. 1560 är ett viktigt år i historien eftersom det definierade gränserna på sommaren det året. Det blev inte en självständig stad fram till år 1777. Colmenar var namnet på en egendom som producerade honung ("colmena" betyder bikup på spanska).

Saker att se:
Puerto de la Cruz monument. Beläget vid huvudingången till Colmenar, Välkommen monument 'Puerta de la Cruz, "armar staden björnar och visar en bikupa med sju bin flyger över det. Det finns också en konstnärlig scen som avbildades från 1488 när byn togs över av Francisco de Coalla från Hamet el Zuque.

Klostret av Jungfrun av La Candelabra
Det är verkligen värt en promenad till den högsta punkten i byn, till klostret av Virgin of La Candelaria. Det är också känt som "Ermita" (Hermitage) de la Candelaria. Här har du utsikt över kullarna Tajo och Doña Ana och till höger är Sierra Nevada, täckt av snö under de kallare månaderna. Historien går att denna 17: e tals kloster byggdes som ett tecken på tacksamhet från en grupp av fiskare som räddades mirakulöst från döden under en fruktansvärd storm utanför Malaga. I en nisch kommer du att se en bild av La Candelaria, kolonnens skyddshelgon.

Kyrkan Nuestra Señora de la Asunción
Kyrkan Nuestra Señora de la Asunción byggdes på 1500-talet. Det finns tecken på arabiskt inflytande i hans arkitektur.

Utanför byn borde du faktiskt besöka de arkeologiska resterna i områden som Cueva de las Pelusas eller Cortijo de Gonzalo i Zorreras bassäng.

Om du letar efter något som är typiskt för Colmenar, har du ganska brett utbud av hantverksprodukter: olivolja, honung, naturligt socker och nymalen mjöl är roliga att köpa. Colmenar invånare är också specialiserade på vävprodukter som korgar, mattor och mattor av naturliga fibrer som espartagräs.

Colmenar ligger 35 km inåt från Malaga, i riktning mot Antequera uppför den branta klippiga Guadalmedina-dalen. Vid Casabermeja tar du Carretera de Colmenar, i öster. Rio Gordo är en angränsande by.

Naturparken Montés de Málaga
Den här parken är lättillgänglig och ligger nära de kust- och bergstäder och byar som omger den. Det anses vara den gröna lungen i närliggande områden, här har du en perfekt plats att vila och koppla av i rekreationsområdena. Det är också perfekt för promenader. Under regniga tider på året kan du se vackra vattenfall som Picapedreros.

Serrato är på kanten av Montes de Málaga "som omfattar även den spanska kunga örnen, gåsgam, den andalusiska kameleont, den sibet katt, vildsvin, bergsgetter, Martens och vesslor. Växtligheten i parken består huvudsakligen av tall- och johannesbröd, aleppo tallar, kork- och hollyekar och viltmandel och olivträd. Det är ett kuperat bergsområde på 4.996 hektar. Korsat av små dalar och vattendrag, snabbflödande floder på vintern och vattenfall. I söder om parken finns vacker utsikt över kusten och Málaga. Ibland kan Atlasbergen i Marocko ses med klart väder.

Spanien utflykter