Isla Baja Teneriffa

Udden på Isla Baja ligger nordväst om Teneriffa. Här växer bananer och tomater på stora plantager, kaktusar och palmer präglar landskapet. Men fiske baseras också här och det är just denna landsbygdens idyll som gör Isla Baja till ett rekommenderat resmål.

Isla Baja inkluderar kommunerna Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte och El Tanque. Turistcentren verkar långt borta och lugnet garanterar perfekt avkoppling. Även om det finns en turistinfrastruktur här, försöker invånarna behålla den ursprungliga charmen hos sina pittoreska platser.

Vägen från El Tanque via La Tierra del Trigo till Los Silos erbjuder fantastisk utsikt över Isla Bajas natursköna charm. Från bergsbyn La Tierra del Trigo går den en mycket brant och smal väg ner till bananplantagerna runt Los Silos.

Aktiva semesterfirare dras till de närliggande Tenobergen, där du kan njuta av omfattande vandringar. Den bästa utgångspunkten för detta är Los Silos. Det finns alltid en mild bris i Isla Baja eftersom havet inte är långt. I gengäld finns det stabila temperaturer året runt. Så om du inte tycker att det är för varmt och vill undvika stora temperaturvariationer, bör du tillbringa din semester här. Till exempel är hotellen i Garachico, där de flesta boenden är tillgängliga, perfekta.

På vägen till Los Silos får besökaren en fascinerande utsikt över Isla Baja och särskilt Taco vulkanen och Buenavista del Norte med sin hisnande vackra golfbana och hotell. Punto de Teno-fyren kan också ses härifrån - en oförglömlig syn, särskilt efter mörker. Det representerar den västligaste platsen på Teneriffa.

Spanien utflykter