Almassora intressant stad Valencia

Almassora är en kommun i den spanska provinsen Castellón i regionen Valencia med en yta på 33 km². Bli inte avskräckt av Almassoras industrialiserade miljö. Detta är en stad med intressant potential, särskilt nu när Castellon flygplats har varit i drift i ett antal år.

Den gamla staden har ett antal vackra byggnader och en labyrint av gator som är uppkallade efter heliga.

Namnet Almassora kommer från det latinska ordet "mansio" som betyder stoppplats eller värdshus. Vanligtvis Medelhavet delas staden av floden Mijares och blandar det moderna med det gamla, det naturliga med det industrialiserade. Några av de största attraktionerna inkluderar Gamla stan, Eremitaget i Santa Quiteria, beläget i ett område med naturlig skönhet, flera kyrkor och kapell, några museer, stränderna och ett område av ekologiskt intresse vid mynningen av floden Mijares. På spanska heter staden Almazora.

Almassora är en del av Via Augusta och har cirka 24 000 invånare. Den huvudsakliga ekonomiska aktiviteten är keramikindustrin. Under årtiondena har det blivit alltmer industrialiserat, men idag kan du fortfarande njuta av en promenad genom den gamla staden Almassora, med sina vackra naturreservat och naturligtvis koppla av på en av de vackra stränderna.

La Villa - den gamla staden - den gamla staden kallas ofta El Casco Antiguo i hela Spanien

Runt gatorna Burriana, d'Arremur och Colon finns rester av den medeltida muren som omgav den gamla staden Almassora. Du kan fortfarande se portikos på torget som går tillbaka till 1400-talet.

Från mer modern tid finns det också ett antal eklektiska modernistiska byggnader som stolt sticker ut i staden. De två som särskilt fångade min uppmärksamhet är Casa del Doctor Castell (House of Doctor Castell) och Edifici de la Caixa Rural (byggnaden av Rural bank.)

Stränder

Playa Pla de la Torre, nära mynningen av floden Mijares. Denna strand är 1000 meter lång och 25 meter bred. Det är semi-urbaniserat.

Playa Benafelí, norr om Playa de la Torre. Denna strand ligger norr om Playa de la Torre och är en sandstrand på cirka 1500 meter lång och 40 meter bred. Du måste nå den genom korsningen Sant Josep, den är tyst och städad och har en slags halvmåneform.

Naturparker

Desembocadura del Mijares, detta är ett skyddat område med ett våtmarkslandskap känt för sin skönhet och ekologiska värde. Vid det allra sista avsnittet där det rinner ut i havet finns det intressanta vattenväxter och grunda laguner. Du kan se ankor, hägrar, måsar, myrsångare och vadare i området.

Zonen heter Les Goles och upp till 207 olika fågelarter har observerats, men det var för några år sedan. 

Spanien utflykter