Arrecife huvudstad på Lanzarote

 

Huvudstaden på ön Lanzarote har bara vuxit till en större stad under förra seklet, som nu har cirka 40 000 invånare. Nästan uteslutande bor lokalbefolkningen i Arrecife, semesterfirare föredrar andra delar av ön för boende och kommer till Arrecife för en hel dagsutflykt. Du kan utforska stadens centrum genom att gå längs den största shoppinggatan, Calle Leon y Castillo. Gatan ligger i en gågata och slutar vid Charco San Gines-lagunen, som är upplyst på natten och inbjuder dig att dröja kvar.

Arrecifes stadsstrand, El Reducto, ligger på byns västra sida och står i kontrast till det ganska dystra stadsbilden. Det börjar på det tidigare Gran Hotel, den enda skyskrapan på ön som brann helt ner 1994. Hotellet har sedan dess totalrenoverats och välkomnar återigen sina gäster som Gran Hotel Arrecife.

En av sevärdheterna i staden Arrecife är Castillo de San Gabriel precis vid vattnet. De som är intresserade av kultur kan besöka det arkeologiska museet och titta på de otroligt välbevarade utgrävningarna.

Den enda skyskrapan på ön, Gran Hotel Arrecife, som brände helt 1994, har sedan dess rekonstruerats och öppnats igen 2004.

Hamnen i Arrecife är ett populärt stopp på flera kryssningsrutter i Kanarieöarna.

MIAC International Museum of Contemporary Art har varit beläget i Castillo de San José militära fästning nära Arrecifes kryssningshamn sedan 1975. Detta museum grundades under ledning av konstnären César Manrique, som också personligen övervakade återuppbyggnaden och renoveringen av den då förfallna fästningen.

Kryssningshamnen ligger nordväst om öns huvudstad. Flera gånger i veckan förtöjer kryssningsfartyg från olika rederier här. Vanliga gäster inkluderar AIDACruises och TUICruises fartyg.

Kryssningsterminalen ligger långt från stadens centrum. Det finns dock flera biluthyrningsföretag vid terminalen där du kan hyra lämplig semesterbil, helst efter bokning online. Det kan bli tätt utan reservation.

Rederierna erbjuder olika resor till ön och många taxibilar finns tillgängliga på kryssningsterminalen för kunderna att turnera ön.

Förutom de olika butikerna i de smala gatorna i Arrecifes gamla stad finns det flera köpcentra i utkanten. Särskilt väster om Arrecife i Playa Honda och vid den nordöstra kanten av huvudstaden vid artärerna mot Costa Teguise och mot Tahiche har många stora stormarknader och köpcentra etablerat sig.

I riktning mot Costa Teguise i Polígono Industrial Altavista II på Carretera de los Mármoles hittar du en Lidl och IKEA, i riktning mot Tahiche på Calle León y Castillo hittar du en Eurospar-marknad.

Spanien utflykter