Santa Gertrudis by i hjärtat av Ibiza

Santa Gertrudis, denna charmiga by i hjärtat av ön har ett brett utbud av restauranger och barer, från gourmet-topprätter till rustika lokala barer.

I det geografiska hjärtat av ön Ibiza ligger byn Santa Gertrudis. Traditionen ligger huvudtorget i den vitkalkade kyrkan och flera barer, restauranger och butiker, medan får, getter och öns enda mjölkkor lever i det rika jordbrukslandskapet runt omkring.

Santa Gertrudis har vuxit snabbt men noggrant de senaste åren. moderna villor står nu längs de nya gatorna, bytorget har genomgått en makeover och är nu ett fotgängsvänligt torg där hip caféer och restauranger har anslutit sig till traditionella Ibicenco-filialer.

Det är också ett hem hemifrån för många nya invånare från Europa och utöver som har fört en annan, mer bohemisk livsstil till byn. Många konstnärer, skulptörer och musiker har bosatt sig här genom åren och deras verk finns överallt - i gallerier och mest kända i Bar Costa, där fattiga konstnärer i hippietiden skulle handla målningar för mat och nu hängande konst tävlar med hängande skinkor för utrymme.

Prova Bar Costa för läckra jamón serrano, Manchego ost och knasande eldstäder på vintern; Es Cantó för traditionella hjärtliga rätter eller Zeno Ibiza för autentiska pizzor i stenugn som serveras i vackert designad miljö. För en romantisk kvällsmåltid kan du gå till Finca La Plaza för att äta på den vackra terrassen på gården.

Bara 5 minuter från byn hittar du den vackra trädgårdsrestaurangen Es Jardins de Fruitera, som erbjuder en modern titt på traditionella Ibiza-rätter och är en perfekt plats för en romantisk middag och evenemang från små till stora.

För en mer exotisk upplevelse rekommenderar vi Bambuddha, den ikoniska restaurangens tempel omgiven av en tropisk bambusträdgård, eller nära Nagai med exceptionella japanska fusträtter och underhållning med musik, mode och gatukonst.

Varje ögonblick på dagen är perfekt för att besöka byn. Med konst- och hantverksbutiker, gallerier och en eklektisk blandning av kläder och accessoarer finns det gott om butiksterapi före och efter morgonkaffe, lunch, "merienda" på eftermiddagen eller middag.

I Casi Todo finns det auktioner på engelska och spanska en eller två gånger i månaden, där allt från oönskade föremål, prydnadssaker, möbler, målningar och riktiga antikviteter säljs till högstbjudande. Letar du efter ett trevligt boende kan du hitta det största urvalet här.

Spanien utflykter