Macanet de la Selva liten by i inre av Costa Brava

Maçanet de la Selva härstammar från miljontals år sedan, som har torkat upp i många år nu. Resterna av denna sjö är nu kända som lagunen Sils. Lagunerna torkas också upp och utgör nu ett våtmark.

I Macanet de la Selva levde iberier, romare och feodala herrar, lockade av det välvilliga klimatet och överflöd av vatten i detta landskap. Om du vill utforska en del av denna historia, följ den tidigare Via Augusta och Sils bevattningskanalen över Pont del Dimoni-bron.

Efter en historia tar jag dig till den nuvarande Macanet de la Selva.
Tio kilometer väster om Vidreres ligger den lilla byn Macanet de la Selva på inre av Costa Brava. Macanet de la Selva erbjuder möjlighet till en lugn semester i Spanien bort från turistens liv och rörelse. Om du vill njuta av nattlivet, ligger Lloret de Mar i närheten.

På ungefär en halvtimme når du Medelhavskusten med de populära sandstränderna på Costa Brava. Speciellt i turistområdena, som i närheten av Lloret de Mar, är utbudet av vattensporter möjligheter enormt. Segling, surfing, dykning eller parasailing, för alla finns det något att göra. Särskilt på sommaren är det ganska upptagen här, men på våren och hösten har du gott om plats.

Upptäck det vackra landskapet runt Macanet de la Selva.
Under promenad genom Macanet de la Selva möter du ett stort antal kyrkor som är nästan 1000 år gamla. Parish Church of 1050 dedikerade till Saint Laurens, Castel de Torcafello ursprung som ligger i början av medeltiden är lite utanför Macanet de la Selva. Flera andra historiska byggnader runt byn kompletterar bilden. "El Pou de Glac" är ett exempel på ett hus, som det tidigare var bebodd.

Många vackra vandringsleder som gör att du kan njuta av lugn och ro långt ifrån Costa Bravas turistdrag, genom naturparken Montnegre i El Corredor. Här går du i skiffer av barrträd och njuter av en unik utsikt.

Den vackra, robusta kusten av Costa Brava med underbara vikar och paradisblå havet, bergen i Pirineu de Girona, den vulkaniska regionen Garroxta och många fina (historiska) platser ligger alla i omedelbar närhet. Från Sils är du på drygt en timme med tåg i centrum av den vackra staden Barcelona (80 km).
Njut av de många kända platserna och byggnaderna, de olika museerna, eller undra på en privat promenad eller cykeltur.
 Utflykter till de vackra städerna Girona (12 km) och Figueres (60 km) med Dalí Museum är också värda ett besök.

För en dag till stranden finns det många möjligheter. Du kan gå till den livliga Platja d'Aro, till den mysiga stranden Sant'Agaró och Sant Feliu de Guixols eller den charmiga Tossa de Mar med härliga terrasser med utsikt över havet.

Macanet de la Selva kan nås väldigt enkelt. Girona flygplats ligger bara 15 minuters bilresa bort och Barcelonas flygplats nås på 1 timme. 

Spanien utflykter