Puerto Rico vackra stränder

Hela året är ett trevligt ställe att vara under en semester i Puerto Rico på Gran Canaria. Kuststaden ses som öns andra utväg och det är verkligen inte för ingenting. Den bokstavliga översättningen är "rik kust". Och med ett sådant namn kan det inte låta bli att vara en fantastisk plats för en framgångsrik strandsemester. Tack vare det unika läget på södra kusten på Kanarieöarna har du också utmärkta väderförhållanden. De vackra stränderna gör bilden mer än komplett. Både par och barnfamiljer väljer gång på gång för en solig semester i Puerto Rico. Koppla av på en solstol vid det azurblå havet, njut av freden på stranden och glöm inte att besöka den mysiga hamnen.

Sandstranden i Puerto Rico är platsen att koppla av. Om du fortsätter på strandpromenaden bredvid stranden hittar du Playa de Amadores. Återigen en underbar sandstrand, belägen i en vacker vik med turkosblått hav. Stranden lutar långsamt i havet och vågorna är måttliga. Detta gör stranden perfekt för familjer med barn. Gå en gång på kvällen till Playa de Amadores och njut av en romantisk solnedgång. Tack vare den underbara temperaturen, även efter solnedgången, rekommenderas det starkt att ha en terrass på strandpromenaden här och där.

I Puerto Rico kan du njuta av ideala väderförhållanden under din vistelse. Inte bara är det ofta vindlöst på orten, på grund av den branta kusten Puerto Rico är skyddad och mängden nederbörd är under genomsnittet. Från maj till augusti finns det nästan ingen droppe regn. Under sommarmånaderna stiger kvicksilver till inte mindre än 29 grader. För ett uppfriskande dopp, ta ett dopp i det trevliga havsvattnet, som har en temperatur på cirka 24 grader under sommarmånaderna. Även under vintermånaderna är det bra att vara i Puerto Rico. Temperaturen sjunker inte längre än 21 grader och i november är havsvattnet till och med 23 grader.

Du åker på semester till Puerto Rico för de underbara sandstränderna, avkoppling och lugn. Besök också hamnen i Puerto Rico under din semester. I slutet av dagen hänger dagens fångst här och fisken rengörs samtidigt. Ta en båt från hamnen till fiskebyn Arguineguín, känd för sin slående cementfabrik eller segla från Puerto Rico till orten Puerto de Mogán. Här kan du ta en tur i ubåten "Yellow Submarine". Vill du hellre titta på havslivet utan att behöva gå i vattnet själv? Stig sedan på en båt i Puerto Rico för att hitta valar, en unik upplevelse! Letar du efter fler folkmassor eller är du nyfiken på området? Besök sedan den populära orten Playa des Inglés. En stor del av denna turistplats ligger på ett vackert enormt ökenliknande dynområde "Dunas Maspalomas". De gyllene gula sanddynerna har en längd på cirka 8 kilometer och är inte mindre än 2 kilometer breda. För natur- och strandälskare är detta område värt ett besök. Men även för en shoppingdag eller en danskväll har du kommit till rätt plats i Playa des Inglés! Är du på semester med barnen? Planera sedan en dag ute i Aqualand vattenpark i Maspalomas eller besök en av de olika djurparkerna. Roligt garanterat!

Spanien utflykter