Valle de Ricote slappna av och gå i naturen, Murcia

På mindre än 30 km nordväst om staden Murcia ligger denna vackra dal genom vilken floden Segura meanderar. Här går du in i 1001-nattens värld och du känner att du har landat i Marocko. Det är inte förvånande, för på detta område har morarna bott i århundraden och du kan se det överallt. De har förvandlat det här fula öknen landet med kullar till en bördig oas med palmer, frukt och citruslundar. Det är särskilt vackert här på våren när mandel- och persikonträd är i blom.

Längs floden finns gamla vita tysta byar och på vägen kan du fortfarande se de bevattningskanaler som bevattnas av morerna för att bevattna landet. Du kan fördjupa dig i ett varmt bad i ett av spa och / eller genomgå en termisk behandling. Det är trevligt att gå längs floden från by till by och stoppa för en drink på en terrass med vacker utsikt över bergen och Segura.

Flera vackra promenader kan göras i området, från kort till långt.
Rutt längs byarna

Archena
Beläget i nedre delen och i början av dalen. Staden är från tidpunkten för iberierna och kring byn finns arkeologiska fynd. Byn är känd för sina badvattenbad vars vatten kommer från marken med en temperatur på 50 grader Celsius. De dateras från den tid som romarna fortfarande var inrymda här. I Balneario (spa) kan du genomgå olika termiska behandlingar och bli bortskämda. Även om du inte vill ta ett bad, besök det vackra 19th Casino (gratis entré) och ta en drink med utsikt över floden Segura. Centrum är stad med affärer, ett antal restauranger och barer. Börja din resa genom dalen på museet (även turistbyrån) för att lära dig mer om området.

Villanueva del Río Segura
Vacker by med en neoklassisk kyrka i Gamla stan. Village erbjuder vacker utsikt över dalen och citruslundar, palmer och det är omgivet av bara berg.

Ulea
I den lugna byn är den äldsta kyrkan i dalen och byggd på en maurisk moské. Village är också känd för "Salto de la Novia", en massiv med en intressant legend och erbjuder en vacker utsikt över dalen.

Ojos och Ricote
Byar ligger återigen i en vacker miljö. Båda är bra ställen som en bas för att utforska området. Ojos ligger vid floden där du kan njuta av fiske och andra floder. En promenad längs floden och Palmenbos kan inte missas här. Ricote ligger 2 km inåt landet. Här kan du ta en promenad eller cykeltur runt staden.

blanca
Ligger på kanten av dalen och fick sitt namn från berget där den står. I staden finns kyrkor och en ruin av ett moriskt slott. Det finns också ett museum i en speciell byggnad som ligger vid flodens flod. Det är tillägnad den berömda målaren Pedro Cano. Längs floden finns stränder där du kan njuta av svalheten på sommaren.

Abarán
Härifrån förändras miljön till ett mer öppet område och det är känt för sina fruktodlingar, särskilt persiken. I byn kan du följa norias väg (vattenbrädor), av vilka det fortfarande finns många av dem.

Cieza
Beläget i slutet av dalen. Här kan arkeologiska fynd från olika perioder ses när iberierna och romarna (bland annat romerska fästningen) bodde här. I det arkeologiska museet lär du dig mer om historia och dess antikviteter. Du kan göra alla typer av utomhusaktiviteter här. I det skyddade området "Cañon de Almadenes" kan du ta en vacker promenad längs slättens sluttningar och beundra stenmålningar i en grotta längs vägen. Du kan också göra en trevlig kanotur på Segura-floden och det finns många vandringsleder.

Om du vill njuta av detta vackra och orörda landskap och utforska de pittoreska byarna, stanna i Casa Buena Vista i denna vackra tropiska dalen.

Spanien utflykter