Hippie och andra marknader i Ibiza

Hippiemarknader, loppmarknader, gatumarknader och mycket mer, i Ibiza äger många marknader, vissa endast under sommarsäsongen, andra under hela året. Många semesterfirare i Ibiza har redan hört talas om de kända hippiemarknaderna. De är bland de största attraktionerna på ön och ingen turist ska sakna dem. Dessutom finns det många andra marknader som äger rum i olika delar av ön, vilket erbjuder en unik shoppingupplevelse.

Konst och hantverk har en lång tradition i Ibiza. I början av 60-talet kom många konstnärer, arkitekter och designers till Ibiza för att uppleva den unika atmosfären och unika ljus och frihet på ön.

Allt detta återspeglas fortfarande på de marknader där man kan köpa hemmagjorda kläder, egenutvecklade smycken och annat hantverk. De största marknaderna är den hippiga marknaden Punta Arabí på onsdag i Es Caná och hippymarknaden Las Dalias på lördag i San Carlos.

Nedan följer en översikt över de flesta marknader som äger rum i Ibiza. Några bara på sommaren, andra under hela året. Varje marknad har sin egen unika atmosfär, ibland erbjuds lokala hantverk, exotiska smycken, tyger och kläder från Sydamerika, Indien och Indonesien till salu.

Marknad Las Dalias. Atmosfärisk marknad på kvällarna i och runt restaurangen Las Dalias, som fortfarande är en mötesplats för den moderna hippiescenen. Du hittar främst handgjord mode och smycken, levande musik skapar ofta extra atmosfär. Var? I och runt restaurangen Las Dalias, strax innan byn San Carlos i norra delen av ön. När? Måndag och tisdag från juni till september, 19:00 till 1:00. Också på söndag i augusti.
Hippie marknaden Punta Arabí. Den äldsta och största hippiemarknaden på ön! Många båsar är uppdelade i skuggan av tallar längs de slingrande stigarna genom bungalowerna. Ett paradis för alla shoppare! Hantverk från hela världen. Det finns en sektion för barn där de kan göra egna souvenirer. Olika barer och restauranger serverar drycker, snacks och olika rätter. Bongo-trummor och levande musik skapar en livlig atmosfär. Var? På orten Es Caná på grund av Hotel Club Cala Martina (tidigare Club Punta Arabí). När? Varje onsdag från april till oktober, från 10:00 till 19:00.
Marknad i Cala Llonga. Ett litet urval av stativ från lokala tillverkare av mode, tillbehör och silver smycken med vackra pärlor. Var? På strandpromenaden i den lilla orten Cala Llonga. När? Varje torsdag från maj till oktober, 18:00 till midnatt.
Hantverksmarknaden i San Rafael. En trevlig veckovis marknad där du kan köpa keramik i traditionell och modern design och andra hantverksprodukter. San Rafael är känd för sina keramik- och keramikverkstäder. Det finns också färsk frukt från de omgivande fruktträdgårdarna. Var? I byn San Rafael i mitten av ön. När? Varje torsdag från juni till september, 18:00 - 23:00.
Loppmarknad Sant Jordi. Lokalbefolkningen älskar denna marknad, där du hittar nästan vad som helst, begagnade böcker, kläder, smycken och mycket mer. Men du kan också bara vandra runt. Var? I Sant Jordi i södra delen av ön, på Hipodromo, spårbanan på södra sidan av byn. När? Varje lördag, året runt, från 9 am till 3 pm.
Hippie marknaden Las Dalias. Efter den hippiska marknaden i Punta Arabí är detta den näst största i sitt slag, med vackert mode och smycken, många gjorda av lokala designers. Det finns också lädervaror, målningar och många andra hantverksartiklar till salu. Pantomime-versioner, ett marockansktält och levande musik kompletterar den exotiska atmosfären i Las Dalias, som fortfarande är en av de viktigaste mötesplatserna för öns böhmiska hippieplats. Var? I och runt restaurangen Las Dalias, strax innan byn San Carlos i norra delen av ön. När? Varje lördag, året runt. Från maj till oktober från 10:00 till 20:00, från november till april från 10:00 till 18:00. På sommaren äger marknaden också på måndag och tisdagskvällar.
Art & Mercat San Antonio. Den här nya marknaden erbjuder ekologisk mat och konst och hantverk i de lilla gatorna norr om kyrkan i San Antonio. Marknaden öppnas i maj 2018 och hålls hela året. Det måste göra det gamla stadskärnan mer attraktivt utanför hamnen. Cirka 70 bås erbjuder frukt, grönsaker och ekologiska produkter från Ibiza, olika hantverksvaror som keramik, smycken och lädervaror, konstobjekt som målningar och skulpturer och mycket mer. På sommaren sker marknaden på kvällen på grund av värmen. Var? På torget s'Era d'en Manyà och gatorna Rosell och Bisbe Torres norr om kyrkan. När? Varje lördag under hela året från juni till september, från 6:00 till 12:00 från oktober till maj 9:00 till 16:00.
Eco marknaden. Med marknaden för ekologiska livsmedel och hantverk, kommunen San Jose vill främja det traditionella köket i Ibiza. På ca 20 bås erbjuds bland annat grönsaker, frukt och bakverk. Du kan också köpa teckningar, skulpturer och keramik på denna marknad. Var? I mitten av den charmiga byn San José, mittemot rådhuset. När? Varje lördag från mitten av juni till slutet av oktober, 9: 00-13: 00.
Söndagsmarknaden i San Juan. Denna marknad har blivit alltmer populär de senaste åren. Du kan köpa mat som produceras i Ibiza, miljö omsorg och kvalitet gåvor och kläder, ofta i hippie stil. Var? I mitten av den lilla byn San Juan i norra delen av ön. När? Varje söndag, året runt, från 10:00 till 16:00.
Datum och tider kan förändras under året, alltid fråga om aktuella tider på platsen.

Spanien utflykter