Cala Tarida för ett lugnt alternativ till Ibiza

Den här vackra sandstranden på västkusten har några hotell, lägenheter och butiker. Lugnt och familjevänligt, erbjuder Cala Tarida bra möjligheter att bada, sola och olika vattensporter erbjuds. Det finns även ett dykcenter.

Inbäddat i en avskild sandstrand på den västra kusten av ön, omgiven av tall-kullar, ligger den lilla semesterorten Cala Tarida. Den har en lång strand med finkornig vit sand (som vetter mot söder, så från morgon till kväll är välsignad med solsken), vacker klar turkos och azurblå vatten och några av de mest fantastiska solnedgångar på ön.

Cala Tarida ligger nära San Antonio, som du kan nå med buss på cirka 15 minuter, du kan också ta en färja. Från San Antonio finns en regelbunden buss till resten av ön. Huvudstaden, Ibiza stad, är en trettiofem minuters bilresa bort.

Jämfört med några av de mer livliga orterna erbjuder Cala Tarida ett lugnt och lugnt alternativ. Det finns inga nattklubbar här, men det finns ett antal barer och restauranger, inklusive den vackra Cotton Beach Club klamrar sig fast klippa med utsikt över stranden. De flesta hotell i Cala Tarida är bra kvalitetshotell nära stranden, men det finns också lägenhetskomplex och privata villor för ett brett spektrum av smaker och plånböcker.

 Det rena, klara vattnet över en sandbotten är grunt till en bra ände till höger, djupare och mer stenig till vänster. Färgerna på havet här är verkligen magnifika; turkos, azurblå och smaragdgrön. Cala Tarida en populär familjestrand. Det finns också butiker direkt på stranden för att köpa uppblåsbar, snorkelutrustning och strandbollar om du inte vill sola.

Om du letar efter en enslig plats, finns det några små gömda vikar norr om stranden med ett urval av intressant formade stenar för att simma till.

Några fantastiska strandbarer och restauranger precis vid stranden serverar från ett mellanmål till en tre-rätters middag. Den eleganta Cotton Beach Club är populär bland de rika och berömda. Andra populära restauranger är Aisea (med levande musik) och Ses Eufabies precis vid stranden.

Spanien utflykter