El Campello underbara semesterort på Costa Blanca

El Campello är en underbar semesteranläggning med ett perfekt läge på Costa Blanca kusten i Alicante. Detta är en stad som har motstått massturism och med sin opretentiösa luft är denna utväg perfekt för både par och familjer.

El Campello ligger mellan Alicante (13 km) och den livliga semesterorten Benidorm (26 km) och erbjuder en unik historia och charm. Med miles av vit sandstrand, en vacker fiskehamn, utsikt över bergen och ett brett urval av trevliga restauranger och barer, kan du njuta av alla fördelar med en liten, lugn och avkopplande semesterort, men med livskraften i Alicante och Benidorm till hands.

Det finns utmärkta strandfaciliteter, som du kan förvänta dig och ett stort antal bra restauranger och kaféer som flyter in i den moderna strandpromenaden som slingrar längs kusten.

I El Campello hittar du också familjer som fortfarande bor i småhus vid kusten, målade i ljusa färger, som en gång var hus för fiskare. Och som ett exempel på karaktären av staden, har den fortfarande en livlig veckovis fiskmarknad, som de lokala restaurangägarna utnyttjar fullt ut!

Det finns liten höjd, staden föredrar mindre, vänligare men inte mindre utrustade anläggningar som turistboende. Detta gör det till en mer avslappnad miljö att gå på semester.

Spanien utflykter