Turistattraktioner Málaga

Málaga har trampat genom åren. Málaga grundades i åttonde århundradet f.Kr. och är en av de äldsta Medelhavshamnarna. Platserna spegla historien om staden ruinerna av en romersk teater, en 10: e århundradet moriska slott byggdes på resterna av en fenicisk fyr, 13-talet Alcazaba och barock basilika.

Förutom historia erbjuder Málaga det vackra landskapet på Costa del Sol och vackert väder kombinerat med kultur och en härlig strand. Gröna palmer längs kustpromenaderna och tropisk vegetation blommar i staden. Den gammaldags atmosfären i Málaga lockar besökare som tar sig tid att utforska staden. Vandra genom den historiska stadskärnan för att upptäcka små butiker och tapas restauranger. Promenera längs hamnen och stanna vid en restaurang på vattnet för att njuta av en utsökt fiskmjöl. Málaga är full av roliga saker att göra. Upptäck de bästa platserna att besöka med listan nedan med de högsta rankade turistattraktionerna i Málaga.

Alcazaba de Málaga (gamla moriska slott): fäste de moriska kungarna var gamla moriska slott byggdes i det nionde århundradet (och byggas upp på 11-talet) på ruinerna av en romersk fästning. De muslimska härskarna i staden styrde staden i flera århundraden från denna citadell. Bekvämt beläget på Gibralfaros berg, var det befästa palatset utformat med tre kretsar av defensiva väggar och 110 huvudtorn. Besökare kan se några av de återstående tornen, inklusive Torre de la Vela, Arco de Cristo och den imponerande Torre del Homenaje. En annan höjdpunkt är den vackra trädgården i slottets gårdar. Idag inrymmer Museum of Alcazaba Malaga, som innehåller två museer: Provincial Museum of Fine Arts har en utmärkt permanenta samlingen av lokala 19-talet målningar och verk av kända spanska konstnärer Degrain Muñoz, Enrique Jaraba, Joaquin Sorolla och Salas. Museet visar också två av Picassos tidigaste verk: Studien av Gamla Människor som målar och Den Gamla Manen med filten. Arkeologimuseet visar romerska antikviteter, en samling av Hispano-arabiska keramik och modeller av slottet. Nära Alcazaba på västra sidan av Gibralfaro berget ligger Teatro Romano, ruinerna av en gammal romersk teater från augusti. Utanför teaterföreställningar hålls ibland här.
Katedral: från Plaza de la Marina leder Calle Molina Larios till Gamla stan, som domineras av katedralen. Denna stora 1600-talsbyggnad med sina tvillingtorn står på platsen för en tidigare moské. Besökare bländas av den finfördelade interiören och känslan av rymden. Katedralen Capilla del Rosario är dekorerad med en målning av den heliga jungfruen med heliga av Alonso Cano. I Capilla de los Reyes och på vänstra väggen knäböjer de katolska prinsernas figurer (Pedro de Mena). Detta kapell innehåller också statyn av Jungfru, som Ferdinand och Isabella bar med sig under sina militära kampanjer. Efter att ha besökt katedralen kan du spendera tid på att utforska gamla stan, en jumble av smala medeltida gator och lugna torg. Många av de atmosfäriska gatorna är fulla av trevliga butiker, kaféer och atmosfäriska tapasrestauranger. I hjärtat av Gamla stan är Plaza de la Constitución ett verksamhetscentrum.

La Concepcion Jardin Botanico (botaniska trädgårdar): den botaniska trädgården La Concepción skapades 1855 av markisen och markis av Loring. Dessa vackra grunder är fyllda med livlig Medelhavet, tropisk och subtropisk flora. Växter i trädgården kommer från hela världen. La Conception, en samling olika trädgårdar, erbjuder en exceptionell mångfald av landskap. De historiska trädgårdarna täcker tre hektar trädgårdar i romantisk stil, många ovanliga arter, tropiska växter och exotiska blommor. Besökare kan spendera några timmar att utforska trädgårdarna. Flera tematiska vandringsleder är utformade för att betona specialfunktioner.

Gibralfaro: Gibralfaro, stolt på toppen av berget Gibralfaro över Alcazaba, en annan medeltida morisk fästning. Abd-al-Rahman III, Caliph of Cordoba, byggde slottet i 10-talet på platsen av en fenicisk fyr. Namnet härstammar från ordet "belel-faro" (arabiska och grekiska ord som betyder "fyrens berg"). Sultanen av Granada, Yusef Först fästningen expanderade i början av 14-talet, men Gibralfaro är mest känd för belägringen i tre månader från den katolska monarker, Ferdinand och Isabella. Bilden av denna byggnad visas på flaggan av Málaga och provinsens flagga. De mest synliga återstoden av fortet är de enorma gamla stadsmurarna som skjuter ut över skogarna. Inom väggarna är resterna av byggnader och gårdar typiska för islamisk arkitektur. Ta en trevlig promenad runt de väl restaurerade vallarna för att upptäcka grunderna och njut av en vacker utsikt över hamnen. Också högt på berget Gibralfaro nära Castillo och Alcazaba är ett vackert hotell, Parador de Málaga Gibralfaro. Beläget mitt i en tallskog, erbjuder detta lyxiga hotell maurisk arkitektur, bekväma rum och en takterrass med swimmingpool. Hotellets eleganta restaurang serverar traditionella andalusiska rätter.

Pablo Ruíz Picasso museum: ett måste se attraktion för älskare av modern konst, det här museet i gamla stan täcker huset där Picasso föddes och visar 233 delar av konstnären. Samlingen representerar hela Picassos livs- och konstkarriär, från de tidigaste studierna till hans revolutionerande konstnärliga innovationer. Samlingen innehåller konstverk som skapades mellan 1892 och 1972 och som speglar det brett utbud av stilar och tekniker som Picasso hade behärskat. Museet visar också studion av Picasso, där han målade nakna modeller.

Basílica Nuestra Señora de la Victoria: Basílica Nuestra Señora de la Victoria ligger norr om Picasso-museet, tillgängligt via Calle de la Victoria. Denna barockkyrka från 1700-talet är en av de viktigaste kyrkorna i Málaga. Kyrkan innehåller helgedomen Our Lady of Victory med en 15-talsstaty av Virgen de la Victoria, skyddshelgon av staden. Figuren var en gåva från kejsaren Maximilian I till kung Ferdinand. Bland de målningar och skulpturer som pryder helgedomen är höjdpunkter de två skulpturerna av Pedro de Mena. En annan måste se är en altarpiece av San Francisco de Paula av Luis Ortiz de Vargas. Basilikan rymmer några av sina konstskatter i en utställningshall.

Museo de Artes y Costumbres Populares: Detta charmiga museum ligger i Gamla stan i Málaga, inrymt i en typisk andalusisk byggnad från 1700-talet. Byggnaden arkitektur avslöjar moriska element, som vitkalkade väggar, islamisk kakel, en central uteplats och trevliga trädgårdar. En intressant inblick i den lokala kulturen, introducerar museet besökare till hantverk och folklore i regionen. Ett brett utbud av utställningar sträcker sig från antik matlagning och redskap till handgjorda keramik och folkloristiska dräkter.

Mercado de Atarazanas: från Alameda-sidogatorna går norrut till Mercado de Atarazanas, den historiska marknaden för staden. Den hästskoformade islamiska porten går tillbaka till 1400-talet och är den enda kvarvarande delen av det gamla moriska varvet. Ange den rymliga marknadsbyggnaden och hitta en livlig scen av säljare som säljer färsk frukt, grönsaker, fisk, kött och ost. På morgonen, när färsk fisk kommer, är den mest livliga tiden att besöka. Marknadshallen har vackert renoverats efter att ha stängts i åratal.

Museo del Vidrio och Cristal de Málaga (Museum för glas och kristall): Museet för glas och kristall i Málaga rymmer en stor samling glas. Grekiska, romerska och bysantinska kulturer är representerade, och nyare verk inkluderar exempel på art deco från 1900-talet och det samtidiga arbetet hos flera kända skandinaviska hantverkare. Samlingen innehåller också flera bitar av färgat glas från 1800-talet och 1900-talet. Dessutom är museet inrymt i ett anmärkningsvärt välbevarat hus från artonhundratalet, med 16 rum inredda över tiden och innehåller inte bara samlingen av mer än 3000 glasobjekt, men också antika möbler, målningar och dekorationer. Museets innergård är också anmärkningsvärd på grund av de svarta marmorkolonnerna och barockfreskerna.


Spanien utflykter