Santa Eulalia Ibiza tipsar

 

Från att utforska orten och de omgivande områdena till att spendera dina dagar på stranden, oavsett om du vill göra mycket eller väldigt lite, hittar du något som gör alla glada på en semester till Santa Eulalia. Om du gillar att utforska har Santa Eulalia massor av saker att se och göra. Klättra upp på Puig de Missa och njut av den fantastiska utsikten över orten, det finns också en vacker vitkalkad kyrka att besöka.

Sedan finns det den gamla staden Ibiza om du vill ha en smak av Ibizas förflutna. Om du gillar mat och dryck under din semester, är du bortskämd med valmöjligheter här. Med kaféer på strandpromenaden, skaldjur i marinan och en mängd olika kök på restauranggatan Santa Eulalia, kan du spendera hela semestern med att prova de olika rätterna som erbjuds.


Playa de Santa Eulalia är en liten men lugn strand, även under högsäsong kommer du att märka att även om det blir livligare har det ett lugnt utseende. Den har en vacker lång sträcka av fin vit sand som är perfekt för en kustpromenad eftersom den är så mjuk. Havet i sig är rent och ganska grunt, så barnen kan plaska runt i vågorna.


Det varma vädret på sommaren gör också havet varmare, så om du gillar att bada är juni, juli och augusti de bästa tiderna att ta ett dopp. Det är skilt från den angränsande stranden Es Mariners av den härliga promenadstråket.


Playa Es Mariners är en lite större strand än Playa de Santa Eulalia. Stranden består av fin, ljus sand och det finns gott om solstolar att hyra, så du kan sola här hela dagen lång. Ibizas enda flod rinner ut i havet här, men vattnet är vanligtvis lugnt så du kan se vågorna som mjukt skvalpar utanför kusten.


Stränderna i Santa Eulalia har en fantastisk atmosfär, du kan gärna spendera en hel dag på dem, förutom strandpromenaden och småbåtshamnen såklart.


Det finns massor av saker att göra i och utanför Santa Eulalia. Varför inte ta en promenad längs strandpromenaden och stanna vid ett charmigt kafé för en drink och snacks medan du har utsikt över stranden med dess vackra sand och kristallklara vatten?


Gå till marinan och du kommer att drömma om en lotterivinst när du ser de imponerande yachter komma in för att lägga till. Även om en av dessa kan vara utom räckhåll, kan du fortfarande ta en färja till andra orter om du vill komma ut på vattnet för att göra din utforskning.


Om promenader är mer din stil, kan du ta Mariner's route från marinan; en guidad promenad längs den pittoreska kusten och floden. Du kommer över en bro byggd av romarna som går rakt över floden.


Det finns ett litet turisttåg som tar dig på en rundtur i Santa Eulalia och dess omgivningar. Det är det enklaste sättet att resa till olika platser och också mycket informativt om du vill lära dig lite mer om de områden du besöker, och barnen kommer att älska det också.


Om du tillbringar din semester i Santa Eulalia bör du definitivt ta en tur till öns huvudstad, Ibiza stad. Det är en förtrollande stad med vitkalkade och typiska medelhavsbyggnader, charmiga restauranger och kaféer, samt livliga barer och klubbar. Det finns en bohemisk atmosfär överallt, eftersom Ibiza är känt för sina hippiemarknader, och livet är avslappnat och lättsamt.


Ett måste när du besöker Ibiza är Dalt Villa, Ibizas gamla stad. Denna UNESCO-listade stad är täckt av historia, från katedralen på toppen till den 3 000 år gamla muren som omger hela området. Från toppen har du även en hisnande utsikt över resten av Ibiza. Det är till stor del ett bostadsområde och med många av sina kullerstensbelagda trottoarer och gränder endast tillgängliga till fots kan man verkligen känna hur det är att bo i den här staden.

Om du inte har blivit mätt på historia ännu, finns det även artefaktmuseer och konstgallerier att besöka, som är ganska populära bland dem som letar efter en bit av Ibizas kultur.


Om du letar efter ett ställe med mycket atmosfär är Plaç des Parc ett bra val. Det här torget är fullt av kaféer, barer och restauranger, så ta en plats och se världen gå förbi.


Trots sitt tystare rykte finns det mycket att göra för dem som söker nattlivet i Santa Eulalia. Även om du inte hittar superklubbarna och berusade folkmassorna i San Antonio och Cala d'en Bossa, hittar du några toppklubbar och barer i Santa Eulalia för att festa hela natten. Santa Eulalia är mer avslappnad än sina motsvarigheter i megaklubbar längs kusten och är definitivt en favorit för alla som letar efter en mer avslappnad semester


Om du vill koppla av, finns det också den svagt sluttande stranden att koppla av på, liksom en hel gågata kantad av restauranger för alla smaker. Oavsett om det är traditionellt Ibizas kök eller en eldig curry, finns det något för alla. När du har ätit en utsökt måltid och du är redo för en kväll att minnas, finns det mycket att välja på.


Bästa klubbarna i Santa Eulalia


En självklar hotspot är nattklubben Guarana. Detta är en av få platser som lockar både lokalbefolkningen och semesterfirare, och det är öppet i stort sett året runt. Du hittar den i Santa Eulalias största småbåtshamn, bort från den livliga folkmassan.


Från utsidan ser det relativt litet ut och verkar vara lite mer än en bar med en utomhusterrass. Men om du går in hittar du en rymlig bar och ett ännu större dansgolv, komplett med en DJ-bås. Du och dina vänner kan lyssna på den bästa dans-, house-, disco- och popmusiken medan ni kastar era rörelser på dansgolvet. Det är en riktig dold pärla om du letar efter ett bra nattliv på Ibiza.


Ibland har de till och med liveband som spelar, så se till att checka in tidigt för att se vilken typ av underhållning Guarana har planerat under din vistelse. När du behöver en paus från dansen, bege dig till uteplatsen för att svalka dig och njuta av din cocktail. Guarana är bäst för dem som vill hålla det lokalt, såväl som festdeltagare som vill ha några drinkar innan de tar den ökända discobussen till de livligare orterna.


Om du är perfekt klädd och vill festa med stil, skäm bort dig själv och bege dig till Air Ibizas bar och klubb. Klubbarna i Santa Eulalia blir inte bättre än så här. Air Ibiza erbjuder en sofistikerad inblick i nattlivet här, så klä dig för att imponera. Air Ibiza erbjuder utmärkta cocktails och stämningsfull musik; det är en av klubbarna i Santa Eulalia som erbjuder allt du behöver för en elegant utekväll.


Det är en del av hotellet Aguas de Ibiza, som är stolt över sin miljövänlighet och principer för hållbar turism, inklusive att köpa så många av kökets ingredienser som möjligt från lokala leverantörer. Börja kvällen med en måltid i hotellets Michelin-restaurang och njut av den magnifika utsikten över Medelhavet.


Om du hellre vill festa på dagen och sova ut på natten är det en bit utanför Santa Eulalia, till Nikki Beach Club, där du kan sola i solstolar, smutta på cocktails och champagne och bara se glamorös ut.

Bästa barerna i Santa Eulalia

Vattnet är som en guldgruva när det gäller att hitta de bästa Santa Eulalia-barerna. Om du letar efter en fantastisk plats för att njuta av cocktails, koppla av musik och chansen att njuta av en av Ibizas spektakulära solnedgångar, är Liquido rätt väg att gå. Håll utkik efter den vackra solnedgången över marinan medan du smuttar på en av Liquidos läckra handgjorda cocktails. Det är en perfekt plats för en avslappnad utekväll och lyssna på klassiker från Northern Soul och Motown. Det är öppet till småtimmarna, så det finns ingen anledning att stoppa festen tidigt.

Under dagen fram till tidigt på kvällen är Mariners Bar, en restaurang som serverar färsk fisk och kötträtter från hela världen. Men så fort tallrikarna är rensade börjar musiken. Mariners Bar erbjuder ett fantastiskt urval av lokala musiker, av vilka några har blivit stjärnor på Ibizas musikscen. Smutta på en cocktail och njut av vacker flamenco och den sorgliga melodin av traditionell gitarrmusik. Oavsett om du vill prova internationella rätter eller uppleva spansk musik, kommer Mariners Bar inte att göra dig besviken.

Sist men inte minst är Bar Click. Du kan inte missa det. De ikoniska höga borden och stolarna vilar på trottoaren utanför och det finns en liten bar inuti. Det är populärt bland lokalbefolkningen, särskilt under vintrarna ermånader. Det finns en omfattande cocktaillista och snacks för att hålla dig igång. Sitta ute, ta en cocktail och bara titta på folk.


Även om det inte finns någon konkurrens till de stora kanonerna, San Antonio och Ibiza Town, är Santa Eulalias nattliv perfekt för både familjer och par. Du kommer inte hitta klubbar som skräller låtar förrän i gryningen, men nattlivet i Santa Eulalia, Ibiza är perfekt för alla som vill njuta av en avslappnad och mer sofistikerad semester.


Röstade fram den främsta sak att göra i Santa Eulalia på TripAdvisor, gå på en historisk upptäckt och utforska Puig de Missa. Om du inte har något emot att gå, ta dig själv uppför backen eftersom den bara är 100 meter hög. Men när du väl når toppen kan du se några fantastiska vyer över kommunen Santa Eulalia, som inkluderar bukten Cala Llonga, Es Caná och San Carlos.


Kyrkan är showstopper och står stolt på toppen av kullen. Denna vackra vitkalkade struktur byggdes på 1500-talet med ett imponerande försvarstorn som användes som skydd under piratattacker för alla dessa år sedan. Besöker du kyrkan bör du definitivt stanna till vid den vackra kyrkogården.

Spanien utflykter