Busot liten charmig by på Costa Blanca

Busot är en liten men charmig by, 5 km inåt landet från kuststaden El Campello med sina fina sandstränder.

Busot ligger bara 10 kilometer från den stora staden Alicante, som är porten till Costa Blanca med den internationella flygplatsen.
En gång på flygplatsen har du olika alternativ att komma till Busot, via privata bussar, taxi eller biluthyrning. Befolkningen i Busot har bara 2600 invånare. De flesta invånarna bor i Placita de la Lloma, Llano de los Pastores, Teula, Hoya de los Platos och Bonalba Alta.

För en semester på Costa Blanca är Busot ett idealiskt resmål. Du är nära stränderna i Alicante och Benidorm, men du är borta från alla folkmassorna.
Njut av det traditionella, riktiga Spanien. Busot har ett litet urval av affärer, restauranger och barer där du kan njuta av traditionella spanska köket i regionen.

Vad finns det att se och göra i Busot?
Turistmarkeringen i Busot är det 1500-talets moriska slottet, som var en del av de medeltida befästningarna i Alicante.

Cuevas del Canelobre
Du borde besöka de kända Cuevas del Canelobre grottorna. De vackra Canelobre grottorna ligger bara 24 kilometer inåt landet från Alicante nära Busot. e Det är Spaniens största och djupaste grottsystem. Grottorna bildades för många miljoner år sedan, men de förändras fortfarande långsamt med en hastighet på endast 1 cm på 100 år. Stalaktiterna och stalagmiterna växer ständigt och hjälper till med den klara belysningen, de tar form av många djurtyper, de ger dig också en katedral. Synen är ljuskronan, från vilken namnet på grottorna härstammar.
Grottorna är öppna hela året och kan endast besökas som en del av en guidad tur, glöm inte att ta med varma kläder. Akustiken är stor och det finns regelbundna konserter.
Körningen till grottorna i Busot är också anmärkningsvärd eftersom utsikten över landskapet i Sierra som kallas Cabeco d 'Or (golden hill) är spektakulär.

våg
För golfentusiaster ligger golfbanorna Bonalba och Alicante Golf Clubs bara 10 minuters bilresa från Busot.

Spanien utflykter