Casa Vallecillo vila, stlte och skönhet Ronda, Andalusien

Casa Vallecillo är en bakgrund av gröna och blåa himlen, fåglar runt omkring, ljudet av en babblingbäck, din egen terrass och pool (8 x 4 meter) framför dörren. I denna soliga semesterbostad i en liten, bördig dal under röken av Ronda har du imperiet på egen hand och du är mästare på din semester. Ingenting är nödvändigt, allt är tillåtet. Det enda villkoret är att du älskar lugn och ro och skönheten i den verkliga Andalusien!

Casa Vallecillo ligger i en liten dal mellan Ronda och Arriate, i Serrania de Ronda, på en delvis asfalterad landsväg. Det ligger långt ifrån den dagliga hektiska, men inom gångavstånd från byn. Där hittar du banker, bankautomater, små stormarknader, restauranger, terrasser, tapasbarer och allt annat du behöver som semesterfirare. Ronda, bara 8 km bort, är en av de vackraste städerna i Andalusien, fördjupad i historien. Det står på en högt belägen platå i bergen i provinsen Malaga. Andra andalusiska städer som Cordoba, Granada, Sevilla, Marbella och Malaga ligger inom ett dagsutflyktsort. Från Malaga flygplats är det en 90 minuters bilresa till Casa Vallecillo.

Casa Vallecillo är ett härligt ljust hus där det omedelbart känns bra av de glada färgerna, den hemtrevliga inredningen, de moderna faciliteterna och den privata platsen. Huset har tre sovrum, ett vardagsrum med modernt kök och två rymliga badrum. Gratis Wifi och HDTV med spanska kanaler och möjlighet att byta till original ljud. Det finns också en välfylld bokhylla, en vedspis för kallare kvällar och alla slags faciliteter för små barn som leksaker, barnsäng. Casa Vallecillo rymmer upp till 6 personer. Eftersom ägarna bor i närheten och har så mycket självbetjäning som möjligt, är det regelbundet möjligt att få några säsongsbetonade grönsaker från trädgården. Ägare naturligtvis respekterar din integritet, men är självklart extremt hjälpsamma om så önskas.

Detta hus är idealiskt för naturälskare, familjer, fågelskådare, vandrare och alla som söker en avkopplande plats att tillbringa sin semester.

Semester är vila, rymdsökning, avstånd, sömn, se nya saker, ladda batterierna.
Det kan finnas människor som tänker på soliga stränder med palmer nära Andalusien. Men Ronda är inte på stranden. Det ligger på en bergsplatå i det inre av provinsen Málaga, på ca 700 meter höjd. Den har ett något extrema klimat än kustområdena med sitt milda medelhavsklimat.
Den bästa anledningen till att välja en semester i Ronda är att du kan se eller göra något här och överallt, oavsett säsong.
Perioden oktober till maj är den bästa tiden att göra långa promenader eller cykelturer, utan att riskera solstråle. Hattar eller mössor och mycket vatten är också bra förhindrande för det. Särskilt är perioden mars till maj, där de vilda blommorna blommar i överflöd och nattingalerna sjunger förföriskt. Månaderna juli och augusti är mer lämpade för att lata runt under dagen och stanna nära poolen, för att kunna leva på kvällen och sitta ute tills sent på kvällen. Juni och september är ofta de trevligaste månaderna med massor av sol och trevliga temperaturer som bara inte fungerar "inlösta". Dessa månader är också mycket bra för en tidig morgonpromenad, att läsa böcker, hålla en siesta eller att besöka de omgivande städerna eller de vita byarna.

Ronda är omgivet av de mest mångsidiga och överväldigande landskapen med inte mindre än tre skyddade naturparker. Sierra de las Nieves (med toppen "La Torrecilla" vid 1.919 meter höjd), Sierra de Grazalema (som innehåller 13 "vita byar") och Los Alcornocales (kork ek skog).
Dessutom finns det även omfattande områden som inte är skyddade naturparker, men har många vandringsleder, till exempel Genal-dalen eller Guadiarodalen, där du ofta kan gå från by till by. Dessa vandringsleder varierar från lätt till tungt.
I huset finns ett antal vandringsguider på olika språk och kartor från området. Rutterna i de officiella naturreservaten förblir oförändrade, men vandringslederna kan vara föremål för förändringar, till exempel för att en del av vägen plötsligt stängs av och därmed deponeras (ofta det är ett privat område). Ibland är dock dessa staket bara placerade för att hålla djur inom gränserna och inte alltid för att hålla vandrare ute. Försök att uppskatta själv och ta inte onödiga risker.

Är du också nyfiken på att titta på webbplatsen för Casa Vallecillo, kommer du säkert att njuta av lugn, ro och skönhet i Andalusien.

Spanien utflykter